Richard en Martin

Je kent het wel: mensen die erover klagen dat iedereen zo druk is, dat mensen maar een beetje langs elkaar heen leven, dat iedereen aan zijn beeldscherm geplakt zit. Wij waren ook zo. We klaagden wat af, hadden kritiek op alles en iedereen, niet in het minst op onszelf. Totdat iemand ons in de spiegel liet kijken.

We leerden zien dat we wel klaagden, maar niets deden om te veranderen wat we zouden moeten veranderen. Niet dat we nu nooit meer klagen, natuurlijk niet. Maar we proberen wel om alles ook positief te bekijken. Vinden we iets een probleem? Dan is er ook vast een oplossing voor. Zo naar de wereld kijken kwam ons welbevinden erg ten goede!

Wij zijn Richard en Martin, twee dertigers en al jarenlang vrienden. Richard werkt in de financiële sector, houdt van wielrennen, Italiaans eten en jazz-muziek. Martin is docent wiskunde op een middelbare school, wandelt veel en speelt gitaar. Allebei hebben we een gezinnetje. Richard woont in Capelle aan den IJssel, Martin in Rotterdam.

Dit blog is een gevolg van onze vriendschap. Zoals alle vrienden praten wij met elkaar over waar we tegenaan lopen en wat ons bezig houdt. We wisselen tips en trucs uit, zoals iedereen dat doet met anderen. Martin kwam met het idee om ook eens daadwerkelijk op te gaan schrijven waar we over praten, en dit met anderen te delen.

Niet omdat wij de wijsheid in pacht hebben, maar omdat we dingen leren die ook voor anderen nuttig kunnen zijn. We willen je daarom meenemen in wat wij met vallen en opstaan hebben moeten leren. We delen onze tips met je hoe je tot rust kunt komen, waardoor je kunt ontspannen, hoe je vrolijk(er) naar je werk gaat. Want als je niet langer klaagt maar je handen uit je mouwen steekt, sta je een stuk positiever in het leven!

Dit blog is voor ons ook een spannende onderneming. Het is toch een stap om niet alleen met elkaar over dingen te praten, maar dit ook te delen op het internet. We horen dan ook graag van je wat je ervan vindt! Ook als je vragen of onderwerpen hebt waar je onze ervaringen, meningen of inzichten over te weten wilt komen, kun je ons altijd een berichtje sturen. Veel plezier op ons blog!

Als u vragen heeft, kunt u hier contact met ons opnemen.